Menu

Welkom!
De orgels
Geluidsfragmenten
Links
Contact
|Nederlands| |English|

Drie Moortjes

Drie Moortjes Sinds 02-06-2001 zijn wij de trotse eigenaar van Drie Moortjes. De drie Moren is een 20-toets Raffin draaiorgel met zes schakelbare registers. Drie Moortjes is met de hand gebouwd bij Orgelbau Raffin GmbH in Überlingen aan de Bodensee. Het orgel is net zo gemaakt zoals ze dat honderd jaar geleden deden. Dit orgel is een R 20/78 dat wil zeggen dat dit orgel 20 toetsen heeft en 78 pijpen.

Dit orgel heeft een luide en toch vriendelijke klank. Dit instrument is daarom uitermate geschikt voor buiten, maar binnen spelen is ook geen probleem. Het orgelt heeft een groot repertoire varierend van Top 40 Hits tot en met klassieke werken. Maar ook de oude bekenden zoals 'De Jantjes', een Eddy Christiani medley en de bekende kinderliedjes mogen niet ontbreken. Het orgel heeft een repertoire van zo'n 450 titels, dus voor elk wel wat wils.

Uniek aan dit orgel is dat het meerdere registers heeft, door deze vele registers en zijn diepe bassen zult u verstelt staan van de klank, men heeft de indruk met een groter orgel van doen te hebben.

Het op dit wagentje geplaatse orgel zal bij veel mensen herrineringen van vroeger oproepen toen de orgelman nog dagelijks op straat speelde.

Iets wat echt helemaal uniek is, is dit orgel met een ander draaiorgel samen te laten spelen. Hierbij vullen de orgels elkaar aan en dat geeft een heel vol en verbluffend effect, iets wat u niet snel zult vergeten!