Menu

Welkom!
De orgels
Geluidsfragmenten
Links
Contact
|Nederlands| |English|

De drie Moren

De drie Moren Sinds 19-08-2003 zijn wij de trotse eigenaar van De drie Moren. De drie Moren is een 31-toets Raffin draaiorgel met zeven schakelbare registers. De drie Moren is met de hand gebouwd bij Orgelbau Raffin GmbH in Überlingen aan de Bodensee. Het orgel is net zo gemaakt zoals ze dat honderd jaar geleden deden. Dit orgel is een R 31/122 dat wil zeggen dat dit orgel 31 toetsen heeft en 122 pijpen.

Dit orgel heeft een luide en toch vriendelijke klank. Dit instrument is daarom uitermate geschikt voor buiten, maar binnen spelen is ook geen probleem. Het orgelt heeft een groot repertoire varierend van Top 40 Hits tot en met zware & lichte klassieke werken. Ook heeft dit orgel een leuk "swing" repertoire wat het orgel nog vrolijker maakts. Het orgel heeft een repertoire van zo'n 750 titels, dus voor elk wel wat wils.

Door zijn schelle trompetten, zijn zachte bourdon en vele andere klankkleuren behoort dit instrument zeker tot de 'topklasse'.

Het op dit wagentje geplaatse orgel zal bij veel mensen herrineringen van vroeger oproepen toen de orgelman nog dagelijks op straat speelde.

Iets wat echt helemaal uniek is, is dit orgel met een ander draaiorgel samen te laten spelen. Hierbij vullen de orgels elkaar aan en dat geeft een heel vol en verbluffend effect, iets wat u niet snel zult vergeten.

Heeft u een speciale melodie die u gespeeld wil hebben, en die niet in ons repertoire voorkomt? Geen probleem! Wij kunnen er voor zorgen dat uw melodie professioneel genoteerd wordt op dit orgel, uw jarige zal verrast zijn als hij zijn compositie nu in draaiorgelvorm hoort!