Menu

Welkom!
De orgels
Geluidsfragmenten
Links
Contact
|Nederlands| |English|

Moortje

Moortje Sinds 02-06-2001 zijn wij de trotse eigenaar van Moortje. Moortje is een 20-toets Raffin draaiorgel met twee registers waarvan je er één aan en uit kan schakelen. Moortje is gebouwd bij Orgelbau Raffin GmbH in Überlingen aan de Bodensee. Dit orgel is een R 20/31 "mini" dat wil zeggen dat dit orgel 20 toetsen heeft en 31 pijpen. "Mini" staat voor het type buikorgel.

Dit orgeltje heeft een zachte en lievelijke klank. Dit instrument is daarom uitermate geschikt voor kleinere ruimtes, maar op straat valt hij ook niet zo snel weg. Het orgeltje heeft een groot repertoire varierend van Top 40 Hits tot en met klassieke werken. Maar ook de oude bekenden zoals 'De Jantjes', een Eddy Christiani medley en de bekende kinderliedjes mogen niet ontbreken. De kleine omvang van dit orgeltje maakt het mogelijk dat deze echt overal inzetbaar is!

Vrijwel uniek aan dit orgeltje is dat het een tweede register heeft, de metalen quinte pijpen (te zien aan de voorzijde) , hierdoor heeft men de indruk met een groter orgel van doen te hebben en is het orgelspel een stuk afwisselender. Mocht het orgel in de kleine ruimte toch nog te hard klinken, dan kan het geluid met behulp van een demper gedempt worden.